Combineer Madrid en Toledo

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Deze combinatie brengt je eerst naar Madrid, waar je de stad op eigen ritme kunt ontdekken. Madrid is een stad voor kunstliefhebbers, nachtraven en shopaholics. Met de hogesnelheidstrein AVE sta je in een halfuurtje
in Toledo, waar we voor jou 2 overnachtingen voorzien: zo heb je zeker een volle dag in Toledo, wat zonder twijfel aan te raden is. De stad van El Greco heeft veel te bieden: als één van de oudste steden van Spanje vind je hier een prachtig historisch erfgoed. De joodse en Arabische invloeden uit de geschiedenis zijn overal merkbaar. Je verblijf hier is de perfecte afsluiter van een drukke citytrip in levendig Madrid. Alles is voor je geregeld, ook de treintickets voor de hogesnelheidstrein AVE van en naar Madrid.

Jouw reisschema

Dag 1

Madrid

Je verblijft in hotel Mercure Madrid Plaza de España. Het hotel is bijzonder centraal gelegen, aan de indrukwekkende Plaza de España, aan het westelijke eind van de Gran Vía, de chique hoofdstraat, op 700 m van het Palacio Real. 

Dag 2

Madrid

Het hotel is gelegen aan het treinstation Principe Pio, van waaruit zowel de metro, bussen als stadstreinen vertrekken. Je bereikt vlot alle bezienswaardigheden en wijken van Madrid. Het station heeft bovendien een groot winkelcentrum: dus wie liever niet de winkelstraten afloopt, kan hier terecht voor shopping. Ook vind je er restaurants en een cinema.

Dag 3

Madrid

De omgeving van het hotel telt maar liefst drie grote stadsparken, die rust en verpozing bieden buiten de drukte van de Spaanse hoofdstad. Op zo'n 600 m ligt het koninklijk paleis met prachtige tuinen en aansluitend de kathedraal. De Plaza de España bevindt zich op 950 m. Hier begint ook de Gran Via, de grote boulevard met winkels en theaters die het centrum van de stad doorkruist. Rond de Plaza de España en in de buurt van het hotel tref je een groot aantal restaurants en bars.

Dag 4

Madrid-Toledo

Je neemt in Madrid de hogesnelheidstrein AVE in het station Atocha RENFE. Bij aankomst in Toledo kun je aan het station een taxi (ca.€ 5.- per traject) of de bus nemen. Te voet doe je er zo’n 15 à 20 minuten over. In Toledo verblijft je in Antidoto Bed & Breakfast. Dit 16de-eeuws pand in het centrum werd omgebouwd tot een modern en strak hotel (2013). Het onthaal en de architectuur zijn de twee grote troeven. Het heeft slechts 10 kamers en is echt een pareltje.

Dag 5

Toledo

Je B&B is centraal gelegen in de kronkelende straatjes van het historische centrum, op 50 m van de Plaza Zocodover, het kloppende hart van de stad. Hier kun je een terrasje doen en vind je in de buurt talrijke winkels en restaurants. Het Alcázar, het imposante vroegere fort van de stad, ligt op 400 m en het Museo Santa Cruz op 300 m. De prachtige gotische kathedraal is op 500 m gelegen.

Dag 6

Toledo

Toledo is een museumstad met een smeltkroes van culturen. Het is de thuishaven van de schilder El Greco. De rijke geschiedenis, met christelijke, joodse en Moorse invloeden, zorgt voor een aantrekkelijke mix van bezienswaardigheden. Vanuit Toledo keer je met de trein terug naar Madrid.

Transeurope, code MADP0059, Brochure Citytrips
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

319

vluchten niet inbegrepen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 3 nachten in Madrid in Rafaelhoteles Atocha
 • 2 of 3 nachten in Toledo in Townhouse Antidoto Rooms
 • Ontbijt
 • 1 dagticket Madrid City Tour
 • Treintickets Madrid-Toledo heen en terug in 2de klasse
 • de vluchten en transfers

 • de huurwagen

 • de verblijfstaksen

 • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt

 • dranken bij de maaltijden

 • alle persoonlijke uitgaven

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.