Selfdrive Costa Rica in eco lodges

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Op deze prachtige rondreis door het groene Costa Rica combineer je het Nationaal Park van Tortuguero, met Puerto Viejo de Talamanca en het nationale park van Cahuita, de verbluffende Arenal vulkaan, het Nationaal Park van Manuel Antonio, het nationale park van Corcovado, en San Gerado de Dota, bekend als één van de beste plaatsen om de legendarische Quetzalvogel te spotten. Je ontdekt de mooiste natuurplekjes van het land op je eigen tempo, met een huurwagen.
 

Jouw reisschema

Dag 1

San José

Aankomst in San José, onthaal, transfer en intrek in het hotel Presidente.
 

Dag 2

San José - Tortuguero

In de ochtend trek je door het tropische woud van het Nationaal Park van Braulio Garrillo, op een 30 tal minuten van de hoofdstad. In Matina scheep je in om naar Tortuguero te varen. Aankomst in de Lodge… voor het middagmaal. In de namiddag ben je vrij om de natuur te ontdekken, of om gewoon uit te rusten in een comfortabele hangmat van het hotel. Avondmaal in de Mawamba Lodge.
 

Dag 3

Tortuguero

Na het ontbijt trek je er per boot op uit om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals de apen, de vogels, de kaaimannen, de schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. De groene schildpadden maken hun nestjes op het strand van het park tussen de maand juli tot en met de maand september. Middagmaal in de lodge. Na de middag kan je het park of het strand verder verkennen. Avondmaal in de Mawamba Lodge.
 

Dag 4

Tortuguero – Puerto Viejo De Talamanca

Je vertrekt weer met de boot en vervolgens met de bus, op naar de volgende bestemming. Onderweg geniet je van een smakelijke lunch. Je haalt je huurwagen af en nu kan je roadtrip beginnen! De eerste halte is Puerto Viejo de Talamanca. Overnachting in de Shawandha Lodge.
 

Dag 5

Puerto Viejo De Talamanca

Je rijdt met de huurwagen naar één van de interessantste parken van Costa Rica, gelegen aan de Caraïbische kust, het nationale park van Cahuite. Je maakt er een mooie wandeling over rivieren en langs de kust door een tropisch woud, op zoek naar de plaatselijke fauna. Het park is ook één van de beste plaatsen van Costa Rica om te snorkelen. De rest van de dag kan je een mooi strandje uitzoeken om even uit de blazen. Overnachting in de Shawandha Lodge.
 

Dag 6

Puerto Viejo De Talamanca – Poasvulkaan

Vandaag vertrek je in de richting van de Poasvulkaan, die één van de grootste kraters ter wereld heeft: 1,5 km breed en 300 meter diep. Het is een van de meest spectaculaire sites van het land. De bergkolos, die bedekt is met wilde tropische vegetatie, vertoont voortdurend vulkanische activiteit. In de krater ligt een meer met sulfaat houdend water. Je maakt een tocht naar de belangrijkste krater. Intrek en overnachting in de Poas Volcano Lodge.

Dag 7

Poasvulkaan – Arenal

Van de ene vulkaan naar de andere! Je rijdt naar de regio van de Arenal, een der meest actieve vulkanen van centraal Amerika en met een bijna perfecte conische vorm. Intrek en overnachting in de Arenal Observatory Lodge, waar je de rest van je dag kan ontspannen en kan leren over de vulkaan.
 

Dag 8

Arenal

Vandaag ontdek je de regio rond de Arenal vulkaan. De vulkaan is nog zeer actief en tot voor kort kon je er elke avond nog lavastromen observeren op de flanken. Op de hoge hangbruggen in het Nevelwoud van Arenal is het prachtig wandelen, want in de kruinen van de bomen bevinden zich de meeste vogels en dieren. In de regio zijn enorm veel thermische bronnen, waar je volledig kan ontspannen. Overnachting in de Arenal Observatory Lodge.
 

Dag 9

Arenal - Tarcoles

Na het ontbijt rij je met de huurwagen naar Carara, gelegen aan de Pacifische kust. Hier kan je het Nationaal Park bezoeken. Op de brug van de Tarcoles rivier is het de moeite waard om even te stoppen en naar beneden te kijken.. het krioelt er namelijk van de krokodillen! Intrek en overnachting in de Cerro Lodge.
 

Dag 10

Tarcoles - Manuel Antonio – Costa Ballena

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de kust van de Stille Oceaan. Aankomst aan het Nationaal Park van Manuel Antonio. Vrij bezoek aan het Nationaal Park ‘Manuel Antonio’. Dit natuurgebied heeft een uitzonderlijke fauna. Verschillende soorten vogels, de luiaards en de apen, hebben van het park hun thuis gemaakt. Witte strand, kristalhelder water en een tropische vegetatie maken van deze plaats een klein paradijs. Verderzetting naar Costa Ballena. Intrek en overnachting in de La Cusinga Lodge.
 

Dag 11

Costa Ballena – Corcovado

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het Nationaal Park van Corcovado. Intrek en overnachting in de Danta Corcovado Lodge.
 

Dag 12 tot 13

Corcovado

Je hebt 2 dagen volledig vrij om het nationale park van Corcovado te bezoeken. Dit park omvat het grootste gedeelte van het dichtbeboste schiereiland van Osa en herbergt de rijkste biodiversiteit van het land. Het is een echt paradijs voor amateurs van flora en fauna. Corcovado is ook de laatste regio aan de kust van de Stille Oceaan waar nog een primair woud terug te vinden is. Overnachtingen in de Danta Corcovado Lodge.
 

Dag 14

Corcovado – San Gerardo De Dota

Na het ontbijt vertrek je met de huurwagen naar de Dota-vallei. Vrij bezoek aan Santa Maria de Dota, waar men de beroemdste koffie van het land produceerd. Intrek en overnachting in de Trogon Lodge.

Dag 15

San Gerardo De Dota – San José

Vandaag heb je verschillende opties: je kan de omgeving te paard verkennen, een wandeling maken tot de waterval Cerro de la Muerte, het Nationaal Park de los Quetzales verkennen,... Daarna rij je terug naar San José. Bij aankomst zet je de huurwagen af en neem je de shuttle naar de luchthaven voor je vlucht weer naar huis.
 
Sudamerica Tours
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1775

per persoon, exclusief vervoer
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Onthaal aan de luchthaven
 • Alle transfers
 • De vermelde excursies in Tortuguero vergezeld door een locale Engelstalige gids
 • De huurwagen type Daihatsu Bego met een ongelimiteerd aantal kilometers en alle verzekeringen
 • Verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
 • Ontbijt
 • Vol pension in Tortuguero
 • Een gedetailleerde gids
 • Garantiefonds
 • Intercontinentale vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
 • Eventuele verzekeringen
 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve excursies
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Taks om het land te verlaten (29US$ ter plaats te betalen)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.